Gyakran ismételt kérdések

Igen. A mai korszerű technológiáknak köszönhetően vezeték nélküli eszközökkel - vésés és kábelezés nélkül is megvalósítható az okos otthon funkciók többsége.

Egy okos otthon rendszer ára legnagyobb mértékben a rendszer összetettségétől (tehát hogy mennyi kiegészítőt használunk) és a gyártótól függ. Alap esetben szükséged lesz egy szerverre, aminek az ára 150.000 és 350.000 forint között van. Ehhez jönnek a kapcsolók, érzékelők, amik a 20.000 és 100.000 forintos tartományban mozognak, valamint a kivitelezés munkadíja. Ha felújítasz vagy építkezel, érdemes a villanyszerelési munkálatokkal összevonni az automatika telepítését is, így jóval kedvezőbb ajánlatot tudunk adni számodra mindkét területen.

Erre a kérdésre akkor tudunk válaszolni, ha felmértük az igényeid. Csak a világítást szeretnéd automatizálni? A fűtést? Esetleg otthonod minden sarkát a redőnyöktől az ablaknyitásig? Ha nem vagy biztos benne, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi segítünk eligazodni a végtelen funkció és gyártó között.

A válasz: nem minden esetben. Hova kerülne telepítésre? Milyen fekvésű az ingatlan? Milyen szerkezetű, dőlésszögű, tájolású, mekkora felületű a tető? Mennyiért veszi át az áramszolgáltató a rendszered által megtermelt energiát? Egy napelemes rendszernél általában 10 éves megtérüléssel szoktunk számolni. Előfordulhat azonban, hogy a rossz környezeti tényezők miatt (rossz tájolás, árnyékolás, stb) nem éri meg napelemet telepítened, hiszen a rendszer által megtermelt energia nem fogja behozni az árát. Tapasztalatunk szerint azonban az ingatlanok többsége alkalmas napelemes rendszer telepítésére, különösen panelenkénti optimalizálással, vagy okos panelekkel, amivel ki tudjuk küszöbölni a nap mozgásából adódó hátrányokat.

A rendszer méretétől és a szerelés nehézségi fokozatát függően: - 3 kWp - 1 fázis : 1.500.000 Ft-tól - 5 kWp - 1 fázis : 2.000.000 Ft-tól - 7 kWp - 1 fázis : 2.800.000 Ft-tól - 8 kWp - 3 fázis : 3.400.000 Ft-tól - 12 kWp - 3 fázis : 4.200.000 Ft-tól A fönti árak tájékoztató jellegűek, pontos ajánlatot csak felmérés után tudunk adni.

A mai gyorsan változó nyersanyag árak miatt csak a munkadíjjal tudunk kalkulálni. Egy átlagon lakás elosztószekrényen belüli villanyszerelési munkáinak ára bontási munkák nélkül 11.000 Ft/m2-nál kezdődik, Ytong falban. Ehhez kell még hozzászámolni a speciális munkákat (pl. földkábel fektetés, földelő szonda telepítés, elosztócsere, vezérlés), amelyre minden esetben egyedi ajánlatot adunk.

A gyártói garancia mellett a kivitelezési munkákra két év teljeskörű garanciát vállalunk.

Ha a fentieken túl kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot, kérdezz nyugodtan, munkatársaink a rendelkezésedre állnak.